Camper Blog logo

Ritsurin Koen tuin 675

 

Wil je zelf ook graag een camperreis maken?  Dat kan nu ook via een Nederlandse reisorganisatie.Travelhome is gestart met de verhuur van campers vanaf Tokyo (Funabashi) in Japan! De 4WD camper is geschikt voor 4 tot 5 personen.

 

We hebben hiervoor onderstaande route van 4 weken samengesteld. De route doet veel  van de bekende hoogtepunten van Japan aan, maar daarnaast kom je ook op minder bekende maar niet minder mooie plaatsen terecht. Het is er vaak heerlijk rustig en je kunt genieten van de prachtige natuur en zee. We hebben zelfs een prachtige snorkelplek gevonden!  Je kunt ook gemakkelijk een stuk van de route overslaan als je minder tijd hebt. 

 

Wil je een uitgebreid roadbook met bijbehorend waypoint-bestand van maps.me ontvangen stuur dan een mail naar info@ camper-blog.nl. We vragen hiervoor een bijdrage van 15 euro.

 

 

JAPAN ZOMER ROUTE - totale afstand ca. 3700 km

   

DAG 1 REIS NAAR JAPAN AANKOMST NARITA

 

Je komt waarschijnlijk aan op het vliegveld van Narita. Op het vliegveld kan je geld pinnen en eventueel je Wifi-to-Go bij het postkantoor ophalen.
Om je weg te vinden in Japan is google-maps erg handig maar om de route in te voeren heb je een internetverbinding nodig.
Bij de voorbereiding van je reis naar Japan is maps.me ideaal. Hier heb je de benodigde kaarten gedownload en kan je punten markeren waar je naar toe wilt. Ook kan je snel zien of zoeken of er bijvoorbeeld een benzinepomp of supermarkt in de buurt is. Maps.me kan ook je route begeleiden en heeft geen internetverbinding nodig, maar toont de wegen wat minder overzichtelijk.

Narita heeft een prachtig tempelcomplex, de Naritasan shinshoji met een grote pagode en tuin. In de straat naar de tempel vind je nog traditionele Japanse huizen

Overnachten
Je zou je reis rustig in Japanse stijl kunnen beginnen met een overnachting in een traditioneel Japans ryokan hotel. Tegenover de Naritasan vind je het Wakamatsu Honten hotel. (10 km)
Michi no Eki Tako (15 km)
Camping Yume –bokujo Narita (15 km)

  

 


DAG 2 NARITA – NIHON-JI - HOTA 110 KM

Nadat je de camper hebt opgehaald, kan je bij grote supermarken zoals Aeon de grote boodschappen halen. Verder vind je overal kleinere convenience stores als 7eleven voor je dagelijkse benodigdheden. Bij de 7eleven kan je ook geld pinnen met je Nederlandse pinpas. Verder kan je alleen bij postkantoren pinnen. Andere geldautomaten werken niet. Betalingen gaan meestal contant in Japan, Zorg dat je voldoende geld bij je hebt. Parkeerplaatsen bij supermarkten zijn gratis.


Bekijk de Zen tempel op de Nokori berg met een van de grootste Boeddha (Daibutsu) beelden van Japan. Daarnaast is de berg bezaaid met kleine rakan beeldjes. Deze beelden de leerlingen van Shaka Boeddha uit. Aan de andere kant van de berg is in de rotswand nog een grote Boeddha uitgehakt en je hebt een prachtig uitzicht over de baai van Tokyo. Bij helder weer kan je de Fuji zien.

Overnachten
Michi no eki Hota Shogakko
Romain Nomorikyowakoku Auto Camping Ground (+ 30 km)

 

 


DAG 3 HOTA - HAKONE 100 KM

Vandaag steek je de baai van Tokyo over met de Kanaya – Kurhama veerboot. In Kamakura ooit een hoofdstad van Japan vind je meer dan 2000 boedistische tempels en shinto heiligdommen. Je zult dus een keus moeten maken welke je wilt zien. De Hasedera tempel is erg mooi en de grote Boeddha van de Kokuin tempel mag je ook eigenlijk niet missen, hoewel hij is een stuk kleiner is dan de Nihon-ji boeddha. Deze Amida boeddha stond dan ook vroeger binnen tot een tsunami het gebouw eromheen verwoeste. Ga ook langs bij de Zeniarai Benten shrine. Als je hier je geld wast, zal het verdubbelen in waarde.

Onderweg naar Hakone kun je nog een duik in zee nemen bij bijvoorbeeld het kleine eiland Enoshima. Op het eiland zijn grotten, tempeltjes, een uitkijktoren en een spa . Vlakbij is een leuk aquarium.
Onderweg naar de camping aan het Ashi meer kan je nog een stop maken bij de Tori (toegangspoort) in het meer van de Hakone shrine.

Overnachten
Michi no eki Hakone Pass
Camping Mura Hakone


DAG 4 HAKONE

Vlakbij de canping gaat een kabelbaan naar de Owakudani een actieve vulkanische zone waar je zwavelhoudende dampen, hete bronnen en rivieren kunt bekijken. Een korte wandeling leid je door het gebied en bij het eindpunt kun je gekookte (zwarte!) eieren kopen die in de hete bronnen zijn gekookt.
Als je verder met de kabelbaan gaat kom je in Hakone. Er zijn heel veel Onsen waar je een keus uit kan maken. Ook als je niet in een bijbehorend hotel logeert kan je er altijd als dag gast gebruik van maken. Bij het Yunessun Spa resort kun je baden in rode wijn of koffie en het heeft glijbanen en zwembaden.

Overnachten
Michi no eki Kai Yamoto
Camping Mura Hakone

 


DAG 5 HAKONE - FUJI 80 KM

Je zou vandaag naar Tokyo kunnen gaan met de express-bus vanaf de camping in Hakone of met de trein als je op de michi no eki hebt overnacht vanaf station Otsuki. Je komt in beide gevallen op het Shinjulu station aan.
Je kan natuurlijk ook de Fuji (deels) beklimmen, breng voordat je de berg opgaat een bezoek aan de Fuji Sengen shrine om met goed gevolg de zware beklimming te volbrengen. Of je kan het gebied rond de vijf Fuji meren verkennen en een verkoelende duik nemen. Het grote attractiepark Fuji-Q Highland met grote achtbanen is ook in de buurt.

Overnachten
Michi no eki Katsuyama bij Kawaguchi meer
Camping Tsuhara bij Saiko meer

Camping Mura Hakone

 


DAG 6 FUJI - TOBA 310 KM

Vandaag een lange reisdag naar Toba. Het laatste stuk ga je met de veerboot vanaf kaap Irago over de Ise baai. In Toba kan je het Mikimoto parel eiland bezoeken. Er is een klein museum en er zijn demonstraties van vrouwelijke Japanse parelduiksters. Een klein stukje buiten Toba kom je bij Meteo Iwa het heiligdom van de getrouwde rotsen die door een heilig shinto touw met elkaar verbonden zijn.
De binnen en buiten tempels van Ise , het Shinto heiligdom van de zonnegodin wordt elke 20 jaar opnieuw gebouwd. In 2013 was de 62e herbouw klaar.

Overnachten
Michi no eki Ise Shima
Senmaida Auto Camping (+130 km)
Kawayu Campground (+155 km)

 

 


DAG 7 TOBA-KUSHIMOTO 280 KM

De camping van gisteren ligt vlakbij de Maruyama senmaida (rijstterrassen). Hier kan je prachtige foto’s bij zonsondergang of zonsopgang maken. Bij het dorpje Kawayu kun je zelf je eigen warm badje bij de rivier uitgraven. Door het warme en koude water te mengen kun je zo je eigen ideale natuurbad maken.
Vlakbij het dorpje Shingu kan je een prachtige boottocht op de Shingu rivier door de Doro-kyo gorge maken.
Bij Nachi vind je een combinatie van natuur en cultuur. De pagode van de tempel met waterval op de achtergrond vormt een prachtig plaatje. Als je hier op 14 juli bent kan je de Nachi no Ogi Matsuri, het vuurfestival meemaken.

Overnachten
Michi no eki Nachi
Michi no eki Hashigui-iwa

 

 


DAG 8 KUSHIMOTO - KOYA 190 KM

Vanaf de michi no eki in Nachi kun je door de week de tonijnveiling op de Katsuura vismarkt meemaken of je kan mee op een walvis tour met een voormalige vissersboot.
Op de parkeerplaats Hashigui heb je direct zicht op de Hashigui rotsen, volgens een legende heeft Kobo Daishi (de monnik die het boeddisme naar Japan bracht) hier geprobeerd een brug te bouwen.
Bij het Kushimoto marine park ligt een van de noordelijkst gelegen koraalriffen. Er is een onderwater toren en je kan met een duikboot onderwater. Bij het naastgelegen duikcentrum kan je snorkelspullen huren. Wil je duiken dan verwijzen ze je naar een Engelstalige duikschool.
Wil je lekker op een hagelwit strand liggen? Rijd dan nog even door naar Shirahama, wat letterlijk wit strand betekend. Heb je het koud gekregen van de zee, dan kan je weer opwarmen in een warme Onsen bij het strand.
Om het boeddisme en shintoisme in Japan beter te kunnen begrijpen is een tempelovernachting op de Koya berg onontbeerlijk. Kies je voor de Eko–inn tempel dan kan je ’s avonds met een Engels sprekende monnik mee voor een rondleiding naar de begraafplaats van veel Japanners. De al eerder genoemde Kobe Dashi heeft zich hier nadat hij Koya had uitgekozen om de hoofdtempel op te richten, teruggetrokken in een grot om in alle rust te kunnen mediteren. Hij krijgt nog steeds twee keer per dag een maaltijd geserveerd.
Overnachten
Eko--in tempel
Michi no eki Kaki no sato Kudoyama
Dorogawa Camping

 


DAG 9 KOYA - NARA 175 KM

Je begint de dag goed met een meditatie en vuurceremonie als je in de tempel hebt overnacht. Na een Japans ontbijt kun je nog een paar van de vele tempels in Koya bekijken.

Van het rustige Koya kom je in de drukke stad Nara terecht. Het lijkt alsof ook de Japanse touristen alleen maar naar de gebruikelijke hoogtepunten reizen. Ondanks de drukte is het zeker de mooite waard. De Toda ji tempel met de grootste tempelhal van Japan is indrukwekkend en de herten die overal vrij rond lopen maken het erg gezellig. Parkeren kan vlakbij de Kasuga taisha midden in het Nara park.

Overnachten
Michi no eki Yamatoji Heguri
Camping Dorogawa

 

 

DAG 10 NARA –OSAKA-AWAJI 220 KM

In de buurt van de michi no eki ligt de werelderfgoed tempel Horyu ji met de oudste houten bouwwerken van de wereld. Osaka heeft een aquarium met een supergroot bassin waar twee grote walvishaaien in rondzwemmen. Naast het Kaiyukan aquarium ligt een klein winkelcentrum. Je kunt er je kinderen (en volwassenen) kwijt bij de huisdieren-opvang. Ze hebben er katten, honden, papegaaien en nog veel meer. Erg leuk om te zien. In het bijbehorende reuzenrad heb je een prachtig uitzicht op de haven. Je kunt ook met een piratenrondvaart of je neemt de boot naar het Universal Studio park. Op de camping aan het strand van het Awaji eiland kan je bijkomen van het drukke verkeer in Osaka.
Overnachten
Camping Kyakamura Minamiawaji
Michi no eki Daiku no Satu

 

 

 

DAG 11 AWAJI - OMISHIMA 250 KM

Bij de Onaruto brug naar Shikoku eiland vormen de stromingen in de zee grote waterkolken. Onderweg naar het uitkijkpunt onder de brug rijdt je langs een baai die bezaait ligt met vissersvlotten.
Vlak voor Takamatsu heb je vanaf de berg op het schiereiland Yakashima een prachtig uitzicht op de eilandjes in de Seto zee. Ook vind je er de 84e tempel van de 88 tempels van de Shikoku pelgrimsroute die als een van de weinige tempels in Japan een Tanuki (wasbeer) schrijn. Op het eiland vond in de twaalfde eeuw de veldslag tussen de Taira en Minamoto clans plaats.
De Ritsurin Koen tuin word beschouwd als een van de top drie landschapstuinen in Japan.
Via een prachtige route over eilandjes die verbonden zijn door lange bruggen kun je de oversteek naar Honshu weer maken. Onderweg kan je op Hakata of Omishima eiland overnachten.
Op Hakata kan je zwemmen met dolfijnen en op Omishima heb je een mooi uitkijkpunt, strand, Onsen en camping met douches. Je kan er ook een fiets huren. Naast de tolweg loopt er een populaire fietsroute over de eilandjes.
Overnachten
Michi no eki Hakata
Michi no Eki Tatara Shimanami Park

 

 

DAG 12 OMISHIMA - MIYAJIMA 170 KM

Op het eiland Ikuchijima ligt de Kosanji tempel. De tempel is in 1936 gesticht door een rijke zakenman uit Osaka. Ter ere van zijn moeder, die nog in de familiewoning op het eiland woonde, heeft hij replica’s van een kasteel en verschillende beroemde tempels met uit Japan na laten bouwen. Je vindt er ook een kunstmatige grot vol met rakan beeldjes en een groot Kannon beeld. Boven het park is een met marmer uit Italië bekleed uitzichtpunt.

Om bij Miyajima te komen, moet je dwars door Hiroshima. Het Hiroshima peace memorial park ter herinnering aan de atoombom die in 1945 is gevallen is vanaf de snelweg gemakkelijk te bereiken maar je kunt ook met de boot vanaf Miyajima gaan.

Als je de zonsondergang bij de beroemde Tori wilt fotograferen kun je het beste een nacht op het eiland slapen. Heb je ook genoeg tijd om de Itsukushima schrijn en de berg Misen te bekijken. Bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht en je vind er een tempel waar al 2000 jaar een heilig vuur brand.

Overnachten
Miyajima Guesthouse Mikunya
Parkeerplaats bij de veerboot
Auto Camping Yasaka (+25 km)

 

 

DAG 13 MIYAJIMA - TSUWANO 120 KM

Als je nog tijd over hebt kan je nog een kleine omweg maken naar Iwakuni waar een erg mooie Japanse boogbrug de Kintai kyo over de Nishiki Rivier gaat. Je moet betalen om naar de overkant te komen, maar aan de andere kant ligt een leuk park met tempels, waterspeelplaatsen en een museum waar je witte slangen die alleen rond Iwakuni voorkomen kunt bewonderen. Bij de ingang van het park zijn ijssalons met meer dan 100 smaken soft-ijs. Je vind er de meest gekke smaken zoals wasabi of iktvis maar gelukkig hebben ze ook gewoon lekker vruchten ijs.

Tsuwano ligt tussen de bergen in het midden van het eiland. Het heeft een kasteel, katholieke kerken en oude straatjes met samoerai huizen. Wat je zeker niet mag missen is de Taikodani Inari shrine, net als de bekende Fushimi Inari heeft het een rij van vermiljoenrode torii die zigzaggend het pad naar de tempel op de berg omlijsten en prachtige rode tempelgebouwen maar hier heb je het rijk (bijna) voor je alleen.

Ben je hier op 20 of 27 juli dan kan je de beroemde reigerdans Sagimai meemaken.
Overnachten
Michi no eki Nagomi no sato met een restaurant en Onsen.

 

 

DAG 14 TSUWANO - IZUMO 155 KM

Dwars door de bergen rijd je verder naar de westkust van Honsu. Je rijdt langs het Iwami Seaside park met een heerlijk strand, waterpark en aquarium. Je kunt hier ook op een camping overnachten.
Iets verder kan je de werelderfgoed zilvermijn van Iwami bekijken. Hier hebben ze tussen de 16e en 20e eeuw zilver gewonnen.

Overnachten
Michi no eki Kirara Taki met een mooi strand en zwembad

 

 

DAG 15 IZUMO - TAKENO 155 KM

In Izumo komen alle Shinto goden van Japan elk jaar van de 10e tot de 17e dag van de 10e maan-maand samen. De god Okuninushi die de schepper van het land was en de hoofdgod van de Izumo tempel ontvangt dan tijdens het Kamiari festival de andere goden. In Izumo mogen in deze week de goden niet gestoord worden. Er wordt niet gebouwd en geen lawaai gemaakt.
De schrijn is een van de oudste en belangrijkste Shinto heiligdommen van Japan. Rond de grote tempelgebouwen met enorme Shimenawa (shinto touwen) staan veel kleinere gebouwen voor de goden die op bezoek komen.
Bij het Shinji meer kan je het Matsue vogel park bezoeken. Het is een soort kopie van het bekende Vogelpark Walsrode in Duitsland en heet daarom simpelweg vogel park.
In Matsue staat een van de twaalf originele kastelen met een mooie slotgracht waar je een rondvaart op kunt maken.
Voorbij Matsue vind je nog veel meer prachtige stranden, de Daisen berg, Tottori met een bloemenpark ( keukenhof tuin) en de enige plaats in Japan waar je zandduinen bij zee vind. Je kunt er ook een ritje op een kameel maken.
Takeno ligt aan een prachtig stukje kust met ook weer schitterende stranden. De camping ligt hoog op een rots met prachtig uitzicht op zee.

Overnachten
Camping Qkamura Takeno
Michi no eki Encho en bij Chinese tuin

 

 

DAG 16 TAKENO-KYOTO 220 KM

Bij Amanohashidate wat hemelse brug betekent vind je een van de mooiste uitzichten van Japan. In een inham va de Japanse zee heeft zich een landbrug gevormd. Je kunt vanaf Amanohashidate over de landbrug naar de overkant lopen. De landbrug is bezaaid met dennebomen en strandjes. Als je aan de overkant met de kabelbaan omhooggaat moet je vanaf het uitzichtpunt door je benen naar de landbrug kijken om de Hemelse brug echt te zien.

Onderweg kun je nog de Byodoin tempel in Uji bezoeken. Uji is bekend om zijn hoge kwaliteit groene thee. In een van de theehuizen langs de rivier zou je een theeceremonie kunnen meemaken.

Overnachten
Michi no eki Lake Biwa Ohashi kome Plaza
Camping Maiami aan het Biwa meer

 

 

DAG 17 EN 18 KYOTO

Vanaf de michi no eki is het een klein stukje lopen naar het station van Katata waar je de trein naar Kyoto kunt nemen. Je zult een keus moeten maken uit de vele bezienswaardigheden.
Op 17 of 24 juli vieren ze de Gion Matsuri in Kyoto. In een lange optocht lopen ze met huizenhoge Yamaboko praalwagens die getrokken worden door tientallen vrijwilligers naar de Yasuka shrine. Op dagen voorafgaand aan de parade staan de wagens opgesteld in de Karasuma dorii straat en zijn er soms kleine parades.

Overnachten
Michi no eki Lake Biwa Ohashi kome Plaza
Camping Maiami aan het Biwa meer


DAG 19 KYOTO - SHIRAHIGE 25 KM

Nog een dag om Kyoto te bekijken. Je kunt vandaag bijvoorbeeld de Kinkaku-ji, de beroemde gouden tempel en in het stadsdeel Arashiyama de Tenryuji tempel met het bekende bamboebos bezoeken en de Otagi Nenbutsuji die een prachtige mostuin heeft.
Buiten Kyoto kan je ook een prachtige bergwandeling van Kurama naar Kibune maken.
In Kibune hebben ze boven de rivier platformen gebouwd waar je kunt genieten van een heerlijke lunch. Bij restaurant Hirobun kan je je eigen noodles maaltijd bij elkaar vissen. Je krijgt een netje waarmee je de noodles uit het water dat door de bamboe-goten die langs je zitplaats lopen moet vangen.
Camping Shirahige ligt aan het Biwa meer en heeft een mooi wit strand. Vlakbij ligt de Shirahige jinja shrine. Je kunt er naar toe lopen vanaf de camping. De Torii staat in het Biwameer en bij zonsondergang levert dat weer mooie plaatjes op.

Overnachten
Camping Shirahigehamasuiei
Michi no eki Lake Biwa Ohashi kome Plaza
Camping Maiami aan het Biwa meer

 

 

DAG 20 SHIRAHIGE - GIFU 180 KM

Na alle tempelbezoeken ben je wel toe aan iets anders en dat zou je wellicht kunnen vinden in het Yoro Park bij Gifu. Het thema van het park is: verwacht het onverwachte. Je kunt er allemaal gekke kunstwerken vinden. Aan het eind van het park ligt nog een prachtige waterval.
Vanaf een treinstation in Gifu ben je snel In Nagoya waar twee weken lang in de maand juli een groot Sumo toernooi wordt gehouden. De sumohal ligt in het park bij het kasteel van Nagoya zodat je beide gemakkelijk op 1 dag kan bezoeken.
Overnachten
Michi no Eki Yanaizu
Michi no Eki Mino

 

 

DAG 21 GIFU – SHIRAKAWA GO 260 KM

 

Als het vandaag mooi weer is kan je via de Hakusan Super Forest Road een prachtige bergtocht naar Shirakawa-go. Shirakawa ligt in de Japanse Alpen en in het oude historische werelderfgoed deel staan prachtige oude Gassho huizen die met riet bedenkt zijn. Vanaf een uitkijkpunt heb je een mooi uitzicht over het oude dorp. In de buurt vindt je nog een aantal kleine dorpjes in Gassho stijl. Dan rijd je verder naar Takayama waar je de oude stad of het Hida openluchmuseum kunt bekijken. Bij Okuhida midden tussen de bergen kan je op Camping Okuhida bij de rivier met een prachtige onsen overnachten. De ingang is bij de michi no eki van Okuhida
Overnachten
Camping Okuhida
Michi no Eki Okuhida

 

 

DAG 22 OKUHIDA - SUWA 120 KM

Bij Kamikochi kan je een prachtige wandeling maken. Je kunt de camper op een grote parkeerplaats zetten en gaat met de bus naar de vallei. Of je rijdt door naar Matsumo war je het kraaienkasteel van Matsumoto kunt bewonderen. Iets buiten Matsumoto ligt de Daio Wasibi farm. Hier kun je zien hoe wasabi verbouwd wordt. Er is erg veel zuiver water nodig voor de teelt en er zijn daardoor maar weinig plaatsen die geschikt zijn voor het gewas. Bij het Suwa meer kan je naar het Geyserpark. De geyser deed het vroeger uit zich zelf maar wordt tegenwoordig geholpen. Vlakbij het meer ligt een vuurvliegjespark waar je in de zomer ’s avonds de vuurvliegjes kunt bewonderen. Er is een grote parkeerplaats waar je ook zou kunnen overnachten.
Overnachten
Suwa vuurvliegjespark
Camping Nagisosanrokuararagi (+115 km)

 

 

 

DAG 23 SUWA - TSUMAGO 87 KM

In de Kisovallei ligt nog een deel van de oude postweg uit de Edo-tijd die van Tokyo (Edo) naar Kyote liep. Tussen de oude dorpjes Tsumago (6 km van de camping) en Magome kan je een prachtige wandeling maken. Met een lokale bus kom je weer terug in Tsumago.

Overnachten
Camping Nagisosanrokuararagi

 

 

DAG 24 TSUMAGO – HACHIOJI (TOKYO) 300 KM

Als je terug rijd richting Tokyo moet je zeker een kleine omweg maken naar de Shosenkyo kloof. In de kloof zijn prachtige watervallen en als je met de kabelbaan de berg op gaat heb je een schitterend uitzicht over niet alleen de Zuidelijke Japanse Alpen maar ook op Mt. Fuji!
Bij de satelliet stad van Tokyo Hachioji vindt je de dichtstbijzijnde michi no eki rond Tokyo. Vanaf hier ben je in een uur bij het Shijuku station.

Overnachten
Michi no eki Hachioji Takiyama
Jonanjima Seaside Park Campsite

 

 


DAG 25 HACHIOJI TOKYO

 

Een hele dag om Tokyo te verkennen.Bij de satelliet stad van Tokyo Hachioji bevind zich  de dichtstbijzijnde michi no eki rond Tokyo. Vanaf hier ben je binnen een uur bij het Shijuku station.
Overnachten
Michi no eki Hachioji Takiyama
Jonanjima Seaside Park Campsite

 

 


DAG 26 HACHIOJI - NIKKO 170 KM

 

Nikko één van Japans belangrijkste bezienswaardigheden. De Toshogu shrine van de Shogun Tokugawa Ieyasu en Taiyuinbyo van zijn kleinzoon geven de rijkdom en macht aan van de Edo periode. Ook de omgeving van Nikko is prachtig, je vindt er mooie watervallen en als je geluk hebt kom je Japanse makaken tegen.

Overnachten
Camping Nikko Daigawa Autocamp
Michi no Eki Nikko

 


DAG 27 NIKKO - NARITA 180 KM

Als je in het voor- of najaar reist moet je het Hitachi Seaside Park zeker niet overslaan. In de herfst kleuren de velden aan zee prachtig rood en in het voorjaar zie je een zee van blauw. Ook de Kairakuen tuin is een bezoek waard. In Narita kan je nog een bezoek brengen aan het Boso no Mura openluchtmuseum.

Overnachten
Michi no Eki Tako
Camping Yume –bokujo Narita


DAG 28 NAAR NEDERLAND

Camper inleveren en terug naar Nederland.

 

 

 

 

 

 


Comments powered by CComment